Biztonsági bejárati ajtó bemutatóterem Budapest - XIV. ker. Szugló u. 154. - Nyitva: K - P: 9-17h, Szo: 8-12h Tel.: 06-70/7868-474, és 06-70/378-2750

Esztétika és biztonság!

Otthonunk védelmében kiemelten fontos szerepe van a bejárati ajtónak. A behatolások többsége itt történik, tehát az ajtó nem csupán funkcionális és esztétikai szerepet tölt be, hanem otthonunk megfelelő biztonságának kialakításában is fontos szerepe van.

Az ajtó a modern otthon berendezése és dísze, ugyanakkor masszívnak kell lennie. Ha építkezünk vagy csak régi házunkat, lakásunkat korszerűsítjük, az új ajtónak e két, látszólag egymással nehezen összhangba hozható elvárásnak kell megfeleljen. Szerencsére e területen is egyre nagyobb a kínálat, ezért érdemes tájékozódni a választást megelőzően. Biztonsági ajtó kollekció - színek

Biztonság

Az ajtógyártók és forgalmazók részéről egyaránt szokás hivatkozni a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) termékmegfelelőségi ajánlására, ami természetes, hisz ez a szervezet a vagyonvédelmi eszközöket vizsgálja és minősíti, különböző kategóriákba sorolja.

A hivatkozásokban azonban nem mindig jelenik meg a törésteszt során elért védelmi fokozat, azaz MABISZ megfelelőségi ajánlás feltüntetésénél gyakran "elfelejtik" feltüntetni mennyire is véd a kiválasztott ajtó. A "Teljes körű mechanikai védelem alkotó eleme" megnevezés az áttörésgátlás mértékének ismerete nélkül nem mond semmit.
Táblázatunk mutatja a különböző védelmi fokozatokat és az azoknak megfelelő
áttörés elleni védelmet.


Biztonsági ajtók kategóriái

A CAPITAL DOORS biztonsági ajtók az első fokozatba tartoznak.

Csak ennek a paraméternek ismeretében tudhatjuk meg, hogy a kiválasztott ajtó a nekünk megfelelő biztonságot nyújtja-e. Érdemes elgondolkodnunk azon, hogy az általában használatos bejárati ajtók túlnyomó része 10 másodpercig sem áll ellen az illetéktelenekkel szemben, holott a betörő legnagyobb ellensége az idő.

Esztétika

Leginkább nyílászáró csere esetén fordul elő, hogy a régi falnyílásban az új ajtó nem illeszkedik megfelelő módon, azaz látszik a rést kitöltő 'egyéb' megoldás. Ezt elkerülendő manapság már lehet egyedi méretben is rendelhető típust választani. Az egyedi megjelenést teheti teljessé a megfelelő szín és modell kiválasztása, pl. a kétszárnyú kivitel, az oldal- és felülvilágítók, valamint a bevilágító ablakok.

Ezek az üvegfelületek, illetve az üveges ajtó nem csak színesítik lakóterünket, hanem természetes fénnyel árasztják el a bejárat utáni helyiségeket, élhetőbb, barátságosabb környezetet teremtve.